Obama o masakru u dallasu

Saznat ćemo sigurno o njihovim bolesnim motivima

 Barack Obama
08.07.2016.
u 16:58

Napadi u kojima je u Dallasu ubijeno pet policajaca bili su "divljački, proračunati i vrijedni prezira", rekao je američki predsjednik Barack Obama.

"Saznat ćemo sigurno o njihovim bolesnim motivima", rekao je Obama, govoreći o napadačima.

"Ali da budem jasan, nema opravdanja za ove bezumne napade.. Pravda će biti zadovoljena", istaknuo je.

Obama je pozvao na molitvu za ranjene, uključujući šest policajaca i najmanje jednog civila, rekavši da su neki od njih u teškom stanju.

Pet policajaca je ubijeno, a šestero ranjeno u Dallasu u četvrtak navečer po mjesnom vremenu, na prosvjedu protiv policijskog ubojstva dvojice Afroamerikanaca u posljednja dva dana. Jedan je to od najgorih napada na policiju u američkoj povijesti.

Obama je ranije u četvrtak rekao da ubojstva dvojice Afroamerikanaca u Minnesoti i Louisiani pokazuju da se Amerika nužno mora suočiti s "pojavama rasnih predrasuda" u policijskim redovima.

"Tu nije riječ o izoliranim incidentima", napisao je Obama na svojem facebook profilu. "Oni ukazuju na šire probleme unutar našeg pravosudnog sustava, na rasna razmimoilaženja koja se iz godine u godinu javljaju u svim segmentima sustava, te posljedični gubitak povjerenja između snaga reda i prevelikog broja pripadnika zajednica kojima služe", stoji u Obaminu postu.

"Mi možemo i moramo više učiniti kako bismo uspostavili bolje prakse koje suzbijaju pojavu rasnih predrasuda unutar snaga zakona", dodao je Obama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?