Saveznik ruskog vođe: 'Svaki pokušaj uhićenja Putina bio bi objava rata'

vladimir putin
Reuters/Pixsell
23.03.2023.
u 10:58

Svaki pokušaj uhićenja predsjednika Vladimira Putina nakon što je Međunarodni kazneni sud (ICC) izdao nalog za šefom Kremlja predstavljao bi objavu rata Rusiji, rekao je u četvrtak njegov saveznik Dmitrij Medvedev, izravno zaprijetivši napadom na sjedište bilo koje vlade to je omogućilo da se to dogodi.

ICC je u petak izdao nalog za uhićenje, optužujući Putina za ratni zločin nezakonite deportacije stotina djece iz Ukrajine. Rečeno je da postoje razumni razlozi vjerovati da Putin snosi individualnu kaznenu odgovornost.

Reuters izvještava da jeMedvedev rekao ruskim medijima da je ICC, koji zemlje uključujući Rusiju, Kinu i SAD ne priznaju, "pravna ništavnost" koja nikada nije učinila ništa značajno. Međutim, svaki pokušaj uhićenja Putina bio bi objava rata, rekao je Medvedev, koji služi kao zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti.

"Zamislimo - očito ovu situaciju koja se nikada neće realizirati - ali ipak zamislimo da je realizirana: trenutni šef nuklearne države otišao je na teritorij, recimo u Njemačku, i bio je uhićen", rekao je Medvedev. “Što bi to bilo? To bi bila objava rata Ruskoj Federaciji”, rekao je u videu objavljenom na Telegramu, javlja Guardian.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?