Šef Izaslanstva EU u BiH

Sattler u posjetu Tuzli, Gradačcu, Brčkom i Bijeljini

Johann Sattler
Fena
07.03.2024.
u 07:22

Šef Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini i posebni predstavnik Europske unije u BiH veleposlanik Johann Sattler posjetit će Tuzlu, Gradačac, Brčko i Bijeljinu 7. i 8. ožujka.

Sattler će se danas u Tuzli sastati s članovima Vlade i zastupnicima Skupštine Tuzlanske županije. Bit će održan i politički dijalog o procesu pristupanja EU, strateškom razvoju zakonodavstva i politike, kao i o programiranju i financiranju projekata uz podršku Europske unije.

Sattler će u Tuzli nazočiti i događaju sa studentima iz Tuzle i Bijeljine, kojim počinje nova faza EU projekta Generation Change. Kroz niz događaja, EU u BiH će u razgovor o EU integracijama BiH uključiti studente sa svih javnih sveučilišta u državi, a pridružit će se i  mladi uspješni bh. poduzetnici koji će doprinijeti diskusiji na temu poduzetništva mladih.

Nakon Tuzle, Sattler će u Gradačcu nazočiti obilježavanju završetka projekta revitalizacije sustava vodoopskrbe. Sredstvima Europske unije osigurana kroz Investicijski okvir za zapadni Balkan (WBIF) i drugih donatora, obnovljeno je 40 km vodovodnog sustava kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje i distribucija pitke vode za oko 20.000 stanovnika općine Gradačac.

Sattler će se, u petak 8. ožujka, sastati s predstavnicima vlasti Brčko Distrikta, nazočiti svečanoj akademiji obilježavanja Dana Distrikta, te događaju na kome će se obilježiti puštanje  u rad nove dizalice u JP "Luka Brčko" čiju je nabavku financirala Europska unija.

Za rehabilitaciju Luke Brčko, koja uključuje i nabavku novog krana, Europska unija je izdvojila tri milijuna eura bespovratnih sredstava.

Sattler će u Brčkom otvoriti i izložbu “Između četiri zida”, koja ukazuje na probleme nasilja u obiteljij i potrebi prevencije i borbe protiv nasilja nad ženama i djevojčicama.

Sattler će nakon toga posjetiti Bijeljinu i tom prilikom službeno otvoriti zgradu Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini izgrađenu financijskim sredstvima Europske unije u vrijednosti više od 1.3 milijuna eura bespovratnih sredstava.

Zgrada Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini jedna je od 32 zgrade sudova i tužiteljstva u 17 gradova širom Bosne i Hercegovine čiju izgradnju/obnovu je financirala Europska unija s ciljem povećanja efikasnosti pravosuđa i osiguranja adekvatnih usluga građanima BiH.

U sklopu posjete, Sattler će se sastati i sa gradonačelnikom Bijeljine - najavljeno je iz Izaslanstva EU u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?