Zamjenik premijera Italije

Salvini: Europa će imati šansu preispitati odnose s Rusijom

11.09.2018.
u 15:16

Zamjenik premijera Italije Matteo Salvini izjavio je u intervjuu za televiziju RT da će Europa imati šansu preispitati odnose s Rusijom.

- U svinju sljedeće godine postojat će povjesna prilika da se konačno promijeni odnos snaga u Europi - rekao je Salvini, implicirajući na izbore za Europski parlament, koji će biti održani krajem svibnja 2019. godine.

On je dodao da ne vidi "nikakvog ekonomskog, političkog, socijalnog ni kulturnog smisla" u antiruskim sankcijama.

- Stalno skrećem pažnju vlade na gubitke i nastavit ću to raditi - poručio je Salvini.

Naveo je da 'birokrati iz EU nisu zainteresirani za vrijednosti i principe', te kritizira Francusku zbog "licemjernog" stava prema migacijskoj politici Italije.

- Nažalost u Bruxellesu i Europi samo razumiju jezik novca. Zbog toga ne govorimo o principima, vrijednostima i solidarnosti nego o ekonomskim pitanjima - rekao je on.

Salvini redovito kritizira antiruske sankcije. U srpnju je obećao da će Italija biti jedna od prvih zemalja koje će se založiti za ukidanje ekonomskih ograničenja EU.

Također je naglasio da je Moskva značajan partner Rima u trgovini i energetici, pa je neophodno da se polazi od principa dobrosudsjedstva.

Odnosi Rusije i Zapada su se pogoršali zbog situacije u Ukrajini. Zapadne zemlje uvele su niz sankcija, a Moskva je primjenila recipročne mjere. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije