NOVE SANKCIJE PROTIV RUSIJE

Biden objavio embargo na rusku naftu: Shvaćamo da nam se Europljani ne mogu pridružiti

joe biden
KEVIN LAMARQUE/REUTERS
08.03.2022.
u 17:50

- Putinov rat već nanosi štetu američkim obiteljima na benzinskim crpkama. S ovim mjerama cijena će dodatno ići gore - rekao je Biden i dodao: - Obrana slobode će nas koštati. I nas ovdje u SAD-u

-Rusku naftu više ne primamo u američkim lukama - poručio je američki predsjednik Joe Biden u obraćanju naciji u kojem je objavio da Amerika uvodi embargo na uvoz ruske nafte i plina.

- Sjedinjene Američke Države targetiraju arteriju ruske ekonomije. Nećemo subvencionirati Putinov rat. To činimo u bliskoj koordinaciji sa saveznicima i partnerima diljem svijeta, posebno u Europi. To činimo shvaćajući da mnogi naši europski saveznici možda nisu u poziciji da nam se pridruže. Ali blisko surađujemo s njima kako bismo razvili dugoročnu strategiju smanjenja njihove ovisnosti o ruskoj energiji. Ostajemo ujedinjeni u namjeri povećanja pritiska na Putina - rekao je predsjednik Biden.

Ponovio je da će i Amerikanci osjetiti trošak ovakvog poteza.

- Putinov rat već nanosi štetu američkim obiteljima na benzinskim crpkama. S ovim mjerama cijena (benzina, op.a.) će dodatno ići gore - rekao je Biden i dodao: - Obrana slobode će nas koštati. I nas ovdje u SAD-u.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije