moskva

Ruski dužnosnici: U Moskvi djeluje previše američkih špijuna

14.07.2017.
u 19:29

Ruski dužnosnici u petak su kazali da u Moskvi pod diplomatskom krinkom djeluje previše američkih špijuna, te da će protjerati neke od njih kako bi odgovorili na prošlogodišnje protjerivanje 35 ruskih diplomata iz SAD-a.

To upozorenje, koje je dala glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova, odražava sve veću frustraciju Moskve zbog odbijanja Trumpove administracije da vrati dva ruska diplomatska posjeda koja su zaplijenjena otprilike u isto vrijeme kada su prošle godine protjerani neki od ruskih diplomata, piše Reuters.

Tadašnji američki predsjednik Barack Obama naredio je u prosincu protjerivanje 35 Rusa osumnjičenih za špijunažu i zapljenu dva diplomatska posjeda zbog, kako je rekao, hakiranja američkih političkih stranaka tijekom predsjedničkih izbora 2016. godine, a što su ruski dužnosnici odlučno negirali.

Zakharova se u petak također požalila da američki dužnosnici ne izdaju vize ruskim diplomatama koji bi zamijenili protjerane uposlenike kako bi veleposlanstvo moglo ponovno raditi punom snagom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?