moskva

Ruska opozicija obilježila godišnjicu ubojstva kritičara Kremlja Nemcova

27.02.2021.
u 15:02

Nekoliko tisuća ljudi obilježilo je u subotu godišnjicu ubojstva ruskog oporbenog političara Borisa Nemcova u centru Moskve, nakon suzbijanja prosvjeda zbog zatvaranja kritičara Kremlja Alekseja Navalnija.

Uz minimalno prisustvo policije na mjestu događaja, pristalice oporbe položile su cvijeće na most u Moskvi, gdje je Nemcov ubijen u noći 27. veljače prije šest godina.

Nemcov je kratko služio kao zamjenik premijera krajem 1990-ih prije nego što se pridružio oporbi, a ruske novinske agencije izvijestile su da su veleposlanici nekoliko zapadnih zemalja bili među onima koji su nazočili subotnjoj komemoraciji.

- Nemcov je bio jedan od najboljih. Pristojan, inteligentan, zgodan muškarac i slobodan čovjek. I želio je da naša zemlja bude slobodna - rekla je Valerija, 58, držeći dva karanfila.

- Nažalost, oni koji našu zemlju žele natjerati u opskurantizam sada privremeno pobjeđuju. Samo želim živjeti normalnim životom i ne bojati se nikoga u blizini - kazala je ona.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?