KRITIZIRALA RAT

Ruska novinarka odlučila u znak podrške Ukrajini promijeniti prezime

MIKHAIL JAPARIDZE/NEWSCOM
07.06.2022.
u 19:10

Ovsjanikova je tijekom emitiranja vijesti na državnoj televiziji prosvjedovala protiv rata držeći transparent na kojem je pisalo: "Ne ratu"

Ruska novinarka Marina Ovsjanikova, koja je u programu uživo prosvjedovala protiv rata u Ukrajini, odlučila je promijeniti svoje prezime u znak podrške Ukrajini.

Naime, Ovsjanikova je najavila taj potez na svom Facebook te istaknula da je ona Ukrajinka. 

- Nisam "dobra Ruskinja", ja sam Ukrajinka. U znak podrške Ukrajini namjeravam promijeniti prezime Ovsyannikov u Tkachuk - navela je. 

U istoj je objavi istaknula kako se ne surađuje s FSB-om, odnosno ruskom sigurnosnom službom, te kako se ne zalaže za ukidanje sankcija.

- Očito još uvijek nisu dovoljne, budući da se rat nastavlja - navela je. 

Tvrdi i kako nije propagandistica jer je u redakciji Prvog kanala bila angažirana u međunarodnim emisijama.

- Nikada nisam pisala propagandne tekstove niti ih emitirala - ističe. Do njezinog su istupa vijesti na Prvom kanalu emitirane uživo, a nakon njega se, navodi, puštaju s manjim zakašnjenjem.

Ovsjanikova je, podsjetimo, tijekom emitiranja vijesti na državnoj televiziji prosvjedovala protiv rata držeći transparent na kojem je pisalo: "Ne ratu".

Objavila je i snimku na kojoj je istaknula kako ju je sram zbog toga što je bila zaposlenica medija koji širi propagandu Kremlja.  Privedena je te novčano kažnjena, a na društvenim je mrežama ranije istaknula kako su joj nakon uhićenja i profili bili hakirani. 

- U meni je potpuno ista količina ukrajinske i ruske krvi iako sam skoro cijeli život živjela u Rusiji i jako volim svoju zemlju - istaknula je krajem ožujka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije