AKO SE UKLJUČE U RAT U UKRAJINI

Rusija poručila da bi zapadni komercijalni sateliti mogli biti mete

raketa
ilustracija
27.10.2022.
u 09:44

“Kvazi-civilna infrastruktura mogla bi biti legitimna meta uzvratnog udara”, rekao Konstantin Voroncov,

Visoki dužnosnik ruskog ministarstva vanjskih poslova rekao je kako bi komercijalni sateliti Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika mogli postati legitimne mete za Rusiju ako budu uključeni u rat u Ukrajini. 

“Kvazi-civilna infrastruktura mogla bi biti legitimna meta uzvratnog udara”, rekao Konstantin Voroncov, zamjenik ravnatelja odjela ministarstva vanjskih poslova za neširenje oružja i kontrolu naoružanja, prenosi TASS.

“Govorimo o tome da Sjedinjene Države i njihovi saveznici uključuju komponente civilne svemirske infrastrukture, uključujući komercijalnu, u oružane sukobe”, rekao je Voroncov u Ujedinjenim narodima, prenosi Hina.

U rusko-ukrajinskom ratu poginuli su deseci tisuća ljudi, potkopan je globalni ekonomski oporavak nakon covida-19, dok je Moskva ušla u najopasniju konfrontaciju sa Zapadom od Kubanske krize 1962.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije