započet će 2023.

Rusija počinje s razvojem nosača zrakoplova na nuklearni pogon

07.05.2019.
u 12:33

Rad na istraživanju i razvoju (R&D) prvog ruskog nosača zrakoplova na nuklearni pogon započet će 2023. godine, i taj projekt  uključen je u državni program naoružanja,  izjavio je izvor iz brodogradnje u utorak za TASS.

"Istraživanje i razvoj novog nosača zrakoplova uključeno je u operativni državni program naoružanja do 2027. godine i započet će 2023. godine", kazao je izvor.

Naveo je da će "brod imati jedinicu za nuklearnu energiju od oko 70.000 tona". Izvor nije naveo procjenu troškova rada i planirano razdoblje izgradnje broda.

Korporacija za brodogradnju izjavila je za TASS da oni još nisu dobili nikakve specifikacije dizajna za taj brod od ruskog ministarstva obrane. "U slučaju primitka naredbe od Ministarstva obrane, poduzeća korporacije će biti spremna za provedbu", dodao je isti izvor.

Ruska mornarica je ranije izjavila da ruska flota očekuje da će do kraja 2030. dobiti napredni nosač zrakoplova s ​​nuklearnom jedinicom. Ministarstvo obrane je navelo da bi ugovor o izgradnji nosača zrakoplova mogao biti potpisan do kraja 2025. godine.

Ruska flota trenutno ima jednog nosača zrakoplova na naftni pogon teškim naftom, admirala Kuznetsova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?