novi zrakoplov

Rusija počinje izradu prototipa prvog "nevidljivog" bombardera

vojni avioni
26.05.2020.
u 20:42

Rusija je započela izradu prototipa svog prvog "nevidljivog" bombardera koji bi trebao biti dovršen naredne godine, izvjestila je u utorak ruska novinska agencija TASS koja je pod vladinom kontrolom citirajući dva izvora iz ruskog vojno-industrijskog kompleksa.

Kada bude dovršen i spreman za operativnu uporabu novi zrakoplov moći će nositi suvremene rakete i bombe uključujući hipersonično oružje, navodi TASS.

Letjelica pod oznakom PAK DA zapravo je osmišljena kao protuteža američkom strateškom bombarderu B-2 koji je također opremljen stealth tehnologijom a u uporabi je od 1997. godine.

Reuters podsjeća kako i Kina razvija svoj model sličnog bombardera kojega radari ne mogu detektirati a oznaka mu je Xian H-20.

Rusija je ranije razvila "nevidljivi" lovac Suhoj-57. Prvi su primjerci poletjeli 2010. godine no taj borbeni zrakoplov još nije proizveden u većem broju.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije