Dmitrij Peskov

Rusija odbacuje optužbe da se miješala u izbore u Turskoj

peskov
EVGENIA NOVOZHENINA/REUTERS
13.05.2023.
u 22:45

Rusija je u prošlosti bila optuživana za miješanje u strana istraživanja javnog mišljenja, uključujući na izborima u SAD-u, što ona niječe.

Rusija odbacuje optužbe čelnika turske oporbe da se Moskva uplitala u predsjedničke izbore u Turskoj, izjavio je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u subotu, a prenijele su ruske novinske agencije.

Kemal Kilicdaroglu, glavni protukandidat predsjedniku Tayyipu Erdoganu, rekao je u petak da njegova stranka ima konkretne dokaze o odgovornosti Rusije za objavljivanje "deep fake" online sadržaja uoči glasovanja u nedjelju.

Rusija je u prošlosti bila optuživana za miješanje u strana istraživanja javnog mišljenja, uključujući na izborima u SAD-u, što ona niječe.

"Kategorički ne prihvaćamo optužbe za miješanje u turske izbore. To ne dolazi u obzir", rekao je Peskov, a prenijele su ruske novinske agencije.

"Izuzetno smo razočarani ovom izjavom oporbe u Turskoj", rekao je Peskov, dodajući da Kilicdaroglu neće moći pružiti dokaz o navodnom miješanju "jer on ne postoji".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?