uništeni čipovi

Rusi otvorili crnu kutiju: 'Naš zrakoplov nije ušao u Tursku'

Rusi
18.12.2015.
u 13:27

Ruski vojni dužnosnici kazali su kako crna kutija dokazuje da su Turci oborili zrakoplov. Stručnjaci pregledavaju kutiju, a prve rezultate objavit će 21. prosinca

Stručnjaci su u petak pred novinarima otvorili crnu kutiju ruskog borbenog aviona oborenog nad Sirijom. Ruski vojni dužnosnici kazali su kako crna kutija dokazuje da su Turci oborili zrakoplov. 

Prve dokaze javnosti će predstaviti 21. prosinca. No, tri od osam čipova je uništeno, javlja agencija Sputnik. 

- Pozvali smo 14 stranih stručnjaka da nam pomognu da dekodiranje bude transparentno. Međutim, poziv su prihvatili samo stručnjaci iz Kine i Velike Britanije, ostali su odbili doći. Poziv su prihvatili i predstavnici SAD-a - rekao je Sergej Dronov,zamjenik komandanta Zrakoplovno-svemirskih snaga Ruske Federacije.

Dodao je i da ruski borbeni avion Su-24 nije ni na koji način predstavljao prijetnju Turskoj i njenim građanima, a i Sirija je potvrdila da Su-24 nije prešao iz Sirije u Tursku.

- Informacije ruskog MO o situaciji u zračnom prostoru Sirije još nije odbacila nijedna zemlja, pa ni Turska - kaže Dronov.

- U ovom trenutku možemo reći da raspolažemo svim neophodnim informacijama za naše tvrdnje, imamo dokaz da ruski Su-24 nije narušio turski zračni prostor - rekao je.

Turska se Rusiji zasad nije ni ispričala. Ruski predsjednik Vladimir Putin cijelu je situaciju okarakterizirao kao zabadanje noža u leđa, a Rusija je Turskoj uvela niz sankcija.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije