UOČI STOTE OBLJETNICE

Rusi ne daju na Lenjina: Vlada ni ne pomišlja maknuti ga s Crvenog trga

10.09.2017.
u 11:07

Vođa boljševičke revolucije pokopan je na slavnom Crvenom trgu nedugo nakon svoje smrti 1924., iako je memorijalna zgrada podignuta 1930. i pod zaštitom je UNESCO-a

Ruska je Vlada opetovano odbila prijedlog liberalno-demokratske stranke kojim posmrtne ostatke vođe Oktobarske revolucije Vladimira Lenjina želi ukloniti sa slavnog Crvenog trga.

Prijedlog je to koji dolazi nakon ispitivanja javnog mijenja, kojim je dokazano kako se većina građana Rusije, njih 58 posto, zalaže za uklanjanje posmrtnih ostataka s trga, piše RT.

Vođa boljševičke revolucije pokopan je na slavnom Crvenom trgu nedugo nakon svoje smrti 1924., iako je memorijalna zgrada podignuta 1930. i pod zaštitom je UNESCO-a.

Javna debata o Lenjinovim posmrtnim ostacima uvijek se zahukta oko obljetnice Oktobarske revolucije (1917.).

Glasnogovornik Ruske ortodoksne crkve, Aleksandr Shipkov, kazao je kako se Lenjinovo tijelo neće micati sve dok se Rusija i susjedne države ne riješe svog Sovjetskog, odnosno komunističkog nasljeđa. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?