ŽESTOKI RUSKI NAPADI

Rusi bombardirali školu u Halepu, poginulo troje djece

napadi
13.01.2016.
u 16:25

Najmanje troje djece je poginulo, a 25 ljudi je ranjeno u današnjem napadu ruskih zračnih snaga na osnovnu školu u naselju Zibdiyye u okrugu Halepa koji je pod kontrolom umjerene sirijske opozicije, javlja Anadolu Agency (AA).

Neimenovani izvor iz Civilne zaštite u Halepu je za AA kazao da su ruski vojni avioni pogodili školu, pri čemu je skoro u potpunosti devastiran taj objekt u kojem se u momentu napada nalazio veći broj djece. Isti izvor javlja da su ranjenici uz pomoć Civilne zaštite i roditelja učenika prebačeni u obližnju bolnicu i da je među njima nekoliko životno ugroženih.

„Ruske zračne snage u posljednjih nekoliko dana ne gađaju samo civilna naselja, već i škole u Halepu. Prije dva dana pogođena je škola u Anjaru, jučer je pogođena džamija u centru Halepa, a danas i ova škola. Rusi pokušavaju da se osvete za gubitke na frontu tako što ubijaju civile i djecu", izjavio je lokalni aktivista iz Halepa Ahmed Ebu Ammar.

Ističući da žestoki ruski zračni napadi nisu pomogli snagama odanim režimu predsjednika Bashara al-Assada da ostvari napredak u Halepu, Ammar je kazao da taj podatak posebno ljuti Ruse.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije