POKRENUTA OVRHA

Roditelji preminule Nore Šitum moraju platiti gotovo 200 tisuća kuna sudskih troškova

Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
13.10.2017.
u 12:09

Vrhovni sud donio je odluku u korist udruge Hrabro dijete još prije više od dvije godine, a udruga je tek jučer pokrenula ovrhu.

Ivica Šitum i Đana Atanasovska, roditelji preminule djevojčice Nore, morat će platiti gotovo 200 tisuća kuna zbog izgubljene tužbe. 

Šitum je na svojoj Facebook-stranici objavio kako su ovršeni za 200 tisuća kuna sudskih troškova.

– Evo upravo smo saznali da idućih desetak godina radimo za plaće kriminalcima iz udruge Hrabro dijete. Ovršeni smo za 200 000 kn sudskih troškova. Hvala sudovima u NG i Slavonskom Brodu na uspješnoj suradnji s organiziranim kriminalom – napisao je Šitum na Facebooku.

Vrhovni sud donio je odluku u korist udruge Hrabro dijete još prije više od dvije godine, a udruga je tek jučer pokrenula ovrhu.  Vrhovni sud je početkom siječnja 2015. godine odlučio da će s više od 4 milijuna kuna od humanitarne akcije za Noru Šitum do daljnjeg raspolagati udruga ''Hrabro dijete''.

Sud je prihvatio stajalište Županijskog suda u Slavonskom Brodu koji je dobio tužbeni zahtjev Đane Atanasovske i Ivice Šituma koji su tražili isplatu 4,39 milijuna kuna plus kamate.

U obrazloženju se navodi kako sredstva ne predstavljaju ostavinsku imovinu korisnika, odnosno nisu nasljediva. O slučaju se oglasio i poznati novinar i urednik Robert Zuber.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije