'VEĆ GODINU DANA RAZVIJAMO NOVI MODEL'

Rimac otkrio koji su test iz Porschea prošli da bi dobili deal za Bugatti

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
08.07.2021.
u 18:12

"Smatramo da srednjoročno za Bugatti ima smisla da bude hibridni. Istina je da je Porsche htio da idemo odmah na struju, a mi smo rekli da bismo htjeli još neko vrijeme raditi s benzinskim motorima i to s novim motorom"

Bugatti su nam povjerili jer misle da imamo tehnologiju i pravi poduzetnički pristup, rekao je Mate Rimac u izjavama za medije nakon što je kroz svoju tvrtku proveo predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen kojoj je predstavio čime se tvrtka bavi i kako planiraju potpuno promijeniti koncept mobilnosti u budućnosti. Njegova vizija i ideje oduševile su von der Leyen, kao i ranije Porsche s kojima Rimac Automobili sada intenzivno surađuju.

- Stalo nam je do proizvoda, zaposlenika, brenda i misle da smo pravi dom za Bugatti. To otvara vrata za još dublju suradnju s VW grupom i Porscheom. Prije 10 godina nitko nije mislio da će nešto biti od toga, a evo sada je 1000 zaposlenih i radimo kampus od preko 200 milijuna eura. Tek smo počeli i mislim da možemo imati veliki utjecaj - kazao je Rimac, a potom je ispričao i kako ih je Porsche testirao prije nego su im povjerili kultni brend Bugatti.

- Donijeli su nam prototip Panamere i rekli evo imate 3 mjeseca i pokažite nam kako možete napraviti auto boljim. Mi smo unutar istim gabaritima baterije i u istoj masi napravili da auto ima duplo više dometa i duplo više kapaciteta batarije. To smo sve u proizveli i integrirali u auto. Došli smo s autom u Stuttgart. Uprava je uspoređivala standardni i naš i bila oduševljena. Dodijelili su nam prve projekte za serijsku proizvodnju gdje mi razvijamo i proizvodimo baterije i druge sustave za serijsku proizvodnju automobila koji su još u razvoju - ispričao je Rimac.

Osvrćući se na planove za budući Bugatti, kazao je da bi im bilo najlakše uzeti Neveru i napraviti od njega Bugattija, ali da smatraju da trebaju napraviti što je najbolje za marku.

- Nikad nismo bili tvrdoglavi da mora biti na struju nego ono što ima najviše smisla. Recimo Porsche radi na gorivo koje je karbonski neutralno ili čak pozitivno zbog načina na koji se dobiva. Smatramo da srednjoročno za Bugatti ima smisla da bude hibridni. Istina je da je Porsche htio da idemo odmah na struju, a mi smo rekli da bismo htjeli još neko vrijeme raditi s benzinskim motorima i to s novim motorom, ali tu ću stati i neću otkriti što će sljedeći Bugatti biti. Radimo preko godinu dana tu u Hrvatskoj na razvoju novog Bugattija - otkrio je Rimac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije