POMAŽE MU AMERIČKI RAZARAČ

Raketa lansirana iz Jemena pogodila tanker koji je plovio za Veneciju, nema žrtava

tanker
MEHMET CALISKAN/REUTERS
12.12.2023.
u 07:58

U subotu su Hutiji rekli da će ciljati sve brodove koji idu prema Izraelu, bez obzira na njihovu nacionalnost, i upozorili međunarodne brodarske tvrtke da ne posluju s izraelskim lukama

Protubrodska krstareća raketa lansirana iz Jemena s područja koje je pod kontrolom Hutija pogodila je komercijalni tanker na kojem je uzrokovala požar i štetu, ali bez žrtava, priopćila je američka vojska. Napad na tanker STRINDA dogodio se oko 21 sat oko 60 nautičkih milja (111 km) sjeverno od tjesnaca Bab al-Mandab koji povezuje Crveno more i Adenski zaljev, rekao je američki dužnosnik za Reuters. Drugi američki dužnosnik rekao je da se brod mogao kretati vlastitom snagom u satima nakon napada.

- Nije bilo američkih brodova u blizini u vrijeme napada, ali razarač američke mornarice USS MASON odgovorio je na poziv STRINDA i trenutno pruža pomoć - Središnje zapovjedništvo američke vojske, koje nadzire američke snaga na Bliskom istoku, objavilo je priopćenju objavljenom na platformi X.

Tanker za kemikalije plovi pod norveškom zastavom, a njegov norveški vlasnik, Mowinckel Chemical Tankers, i upravitelj Hansa Tankers nisu bili dostupni za komentar izvan radnog vremena.

Inače, u subotu su Hutiji rekli da će ciljati sve brodove koji idu prema Izraelu, bez obzira na njihovu nacionalnost, i upozorili međunarodne brodarske tvrtke da ne posluju s izraelskim lukama.

STRINDA je ukrcala biljno ulje i biogoriva u Maleziji i krenula prema Veneciji u Italiji, pokazuju podaci tvrtke za praćenje brodova Kpler. Nije jasno ima li STRINDA ikakve veze s Izraelom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije