Marija Zaharova

Putinova glasnogovornica: Je li Treći svjetski rat moguć? Možda je već u tijeku...

rat u ukrajini
Foto: EDGAR SU/REUTERS
03.06.2022.
u 18:17

Zaharova je naglasila kako Moskva godinama ukazuje da međunarodno pravo i Ujedinjeni narodi trebaju služiti kao "zaštitna mreža" protiv Trećeg svjetskog rata.

Rusija vjeruje da ono što treba učiniti jest razgovarati ne o tome hoće li izbiti Treći svjetski rat, nego o tome kako ga spriječiti, rekla je glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

"Je li Treći svjetski rat moguć? Možda je već u tijeku? Koji će oblik poprimiti? To su teme o kojima mnogi raspravljaju. Umjesto da govorimo o Trećem svjetskom ratu, bilo bi nam bolje da razgovaramo o tome kako to spriječiti", rekla je, javlja Tass. 

Naglasila je kako Moskva godinama ukazuje da međunarodno pravo i Ujedinjeni narodi trebaju služiti kao "zaštitna mreža" protiv Trećeg svjetskog rata. 

Budući da su nastali nakon Drugog svjetskog rata kao jamstvo sprječavanja Drugog svjetskog rata, na ovaj ili onaj način radili su svoj posao, istaknula je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?