razvijanje veza

Putin razmijenio pisma s Kimom Jong Unom

vladimir putin
SPUTNIK/REUTERS
15.08.2023.
u 09:24

U svom pismu Putinu, Kim je rekao da je prijateljstvo dviju zemalja iskovano u Drugom svjetskom ratu pobjedom nad Japanom i da sada "u potpunosti pokazuju svoju nepobjedivost i moć u borbi za slamanje samovoljne prakse i hegemonije imperijalista", navodi KCNA

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un i ruski predsjednik Vladimir Putin u utorak su razmijenili pisma obećavajući da će razviti svoje veze u onome što je Kim nazvao "dugotrajnim strateškim odnosom", objavio je državni medij Pjongjanga KCNA. Pisma obilježavaju 78. godišnjicu oslobođenja Koreje od japanske kolonijalne vladavine 1910. - 1945., koja se također slavi kao državni praznik u Južnoj Koreji.

U svom pismu Putinu, Kim je rekao da je prijateljstvo dviju zemalja iskovano u Drugom svjetskom ratu pobjedom nad Japanom i da sada "u potpunosti pokazuju svoju nepobjedivost i moć u borbi za slamanje samovoljne prakse i hegemonije imperijalista", rekla je KCNA. "Čvrsto sam uvjeren da će se prijateljstvo i solidarnost ... dalje razvijati u dugogodišnji strateški odnos u skladu sa zahtjevima novog doba", navodi Kim u pismu Kim.

"Dvije će zemlje uvijek izlaziti kao pobjednice, snažno podržavajući i surađujući jedna s drugom u tijeku postizanja zajedničkog cilja i cilja", dodao je Kim. Sjedinjene Države optužile su Sjevernu Koreju za opskrbu Rusije oružjem za njezin rat u Ukrajini, uključujući topničke granate, prijenosne bacače raketa i projektile. Pjongjang i Moskva su zanijekali bilo kakve transakcije oružjem.

Prošlog mjeseca, ruski ministar obrane stajao je rame uz rame s Kimom dok su na vojnoj paradi u Pjongjangu pregledavali najnovije sjevernokorejske nuklearne rakete i jurišne bespilotne letjelice. Putin je u svojoj poruci Kimu također obećao jačanje bilateralnih veza.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?