BIVŠA HRVATSKA MINISTRICA PRIJAVLJENA USKOKU:

Pusić tajnici iz proračuna isplatila 300.000 kuna mimo plaće

Vesna Pusić
Patrik Macek/PIXSELL
12.08.2016.
u 09:09

Miro Bulj, saborski zastupnik MOST-a, prijavio je USKOK-u bivšu ministricu vanjskih i europskih poslova Hrvatske Vesnu Pusić jer je Državna revizija utvrdila nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za vrijeme 2013., 2014. i 2015. godine, dok je ministrica bila Vesna Pusić. Radi se o, kako javljaju hrvatski mediji, činjenici da je administrativnoj tajnici nezakonito isplaćeno gotovo 300.000 kuna bruto, u mjesečnim ratama, tijekom tri godine.

“Na svom Facebook profilu prvi sam upozorio da ne smijemo tolerirati skandaloznu vezu Tomislava Karamarka i Joze Petrovića koja je ugrožavala hrvatske nacionalne interese u INI.

Sada želim upozoriti na neprihvatljive postupke gospođe Vesne Pusić koja je novac građana dijelila šakom i kapom. Dolazim iz kraja u kojem je upropaštena industrija i poljoprivreda, u kojima ljudima država doslovce oduzima od usta kako bi netko u nekakvom ministarstvu nelegalno velik novac davao stranački podobnima i prijateljima, za posao za koji već dobivaju plaću., napisao je Bulj.

A na Facebooku se oko izvještaja Državne revizije oglasila i prozvana Vesna Pusić.

Kao što je vidljivo iz sadržaja ugovora, on je sklopljen upravo za poslove koji nisu u opisu radnog mjesta tajnice i koji je osoba obavljala izvan radnog vremena. Takav ugovor napravile su stručne i pravne službe ministarstva, a ne ja. A ono što su u mom kabinetu radile 3 tajnice, sada ih radi 6.

Komentirala je i izjavu HDZ-ovog ministra vanjskih poslova Mire Kovača koji je danas “šlamperjem” ocijenio kupovinu zgrade u Bruxellesu 2013. plaćenu 11, 5 milijuna kuna, u koju je trebalo biti smješteno stalno hrvatsko predstavništvo pri EU, a još zjapi prazna.

- Zgrada u Bruxellesu je kupljena za stalno predstavništvo pri EU. Po povoljnijoj cijeni od one za koju se ta ista zgrada prodavala nekoliko godina ranije, a kupljena je temeljem odluke Vlade. Preseljenje ide sporo, uglavnom zbog kompliciranih administrativnih zahtjeva briselskih vlasti. Zgrada je neophodna za posao stalne članice EU, napisala je Pusić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije