IZAŠAO JE IZ INKUBATORA

Prve fotografije bebe spašene iz kontejnera: Hrvati nude pomoć, blagoslovio ga i svećenik

beba iz Zaprešića
KB Sveti Duh
15.05.2024.
u 19:42

Stavili smo ga u inkubator i napravili sve postupke. Dijete je jako brzo te klinički dobro i povoljno odgovorilo na medicinske postupke - otkrio je dr. Zovko

Beba koju su dvojica tinejdžera pronašla u košu za smeće u utorak navečer je dobro i izvadili su je iz inkubatora, potvrdio je to ravnatelj KB Sveti Duh dr. Igor Alfirević za 24sata. Dječak se unatoč teškom početku razvija uredno, a iako službeno nema ime medicinsko osoblje dalo mu je ime Ivan po doktoru koji ga je zaprimio te noći.

- Srećko, zvao sam ga tim imenom jer je od bebe koja je bila ostavljena na hladnoći pod takvim okolnostima, sad beba koja je izvrsno napredovala u samo dan i pol. Dječak je zdrav i više nije u inkubatoru. Sad ga svi zovemo Ivan, tako su ga prozvale liječnice i sestre na odjelu neonatologije. Dale su mu ime po meni jer sam ga ja primio tu noć kad ga je dovezla Hitna iz Zaprešića - ispričao je dr. Ivan Zovko, pedijatar s odjela neonatologije KB-a Sveti Duh.

Istaknuo je kako se prvi puta susreo s takvim slučajem, ali znali su kako će beba biti pothlađena s obzirom na to da je pronađena na otvorenome.

 

Foto: KB Sveti Duh

 

- Odmah smo ga zbrinuli. Stavili smo ga u inkubator i napravili sve postupke. Dijete je jako brzo te klinički dobro i povoljno odgovorilo na medicinske postupke - otkrio je dr. Zovko za 24sata dodajući kako je beba miljenik svih zaposlenika odjela.

Naveo je da je fra Filip Mamić u srijedu blagoslovio dijete, te da su mnogi građani izrazili svoju želju da pomognu bebi, a neki od njih su ponudili donacije i bolnici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?