Prva dama Ukrajine: Pobjeda Ukrajine "značila bi pobjedu ljudskih prava nad bezakonjem i razaranjem"

olena zelenska
shutterstock
22.02.2023.
u 21:18

Prva dama Ukrajine, Olena Zelenska, pozvala je UN da osnuje poseban sud koji će suditi Rusiji za zločine agresije kako bi se osiguralo da se invazija Moskve "nikada i nigdje neće ponoviti".

Pobjeda Ukrajine "značila bi pobjedu ljudskih prava nad bezakonjem, mučenjem i razaranjem", rekla je Zelenska u video obraćanju na posebnom sastanku u UN-u o kršenju ljudskih prava u Ukrajini.

Odluka Rusije da obustavi svoje sudjelovanje u sporazumu o smanjenju nuklearnog naoružanja Novi START sa SAD-om neće povećati rizik od nuklearnog rata, rekao je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov. Oba doma ruskog parlamenta glasala su danas za odluku Vladimira Putina da obustavi taj sporazum.

Dvije osobe poginule su danas u ruskom granatiranju regije Herson u južnoj Ukrajini, prema regionalnim dužnosnicima. Oleksandr Prokudin, načelnik regionalne vojne uprave, rekao je da su 81-godišnja žena i 68-godišnji muškarac ubijeni tijekom granatiranja sela Novotyahinka, oko 40 kilometara od grada Hersona. U ruskom raketnom napadu ranije danas na sjeveroistočni grad Harkiv također su ranjena dva civila, rekao je Oleh Synyehubov, guverner regije Harkiv.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije