PRAVO LICE KOKAINA

Proždire meso: Nova droga izaziva truljenje kože

kokain
17.02.2016.
u 07:26

Ne trebaju nam liječnici reći da je kokain loš za zdravlje no nedavno se na europskom tržištu pojavio kokain koji proždire meso.
Liječnici će reći da kokain izaziva srčane udare, depresiju i smrt no po novome može dovesti i do truljenja kože.

Daily Mail javlja o kokainu koji pristiže u SAD i Britaniju a koji se rutinski miješa s lijekom Levamisol. Kombinacija tog lijeka i kokaina dovodi do sušenja i umiranja zdravog tkiva. U mnogim slučajevima dovodi do truljenja ušiju pa korisnicima uši odjednom pocrne.

Levamisol može izazvati vaskulitis, odnosno upalu krvnih žila, što uzrokuje crvene i crne mrlje na licu; nosu, ušima i obrazima.

Taj lijek redovito koriste veterinari za otkanjanje crvi i parazita iz stoke. Za ljude je zabranjen zbog efekta kojeg ima na kožu.

Osim toga, korištenje lijeka dovodi do pada broja bijelih krvnih zrnaca što pak dovodi do pojačane sklonosti infekcijama, prenosi Danas.hr.

Ali, zbog svojih stimulativnih svojstava lijek je idealan za miješanje s kokainom. Stoga su ga proizvođači kokaina iz Latinske Amerike počeli miješati s drogom prije otpremanja u Europu, javlja Daily Mail.

Američke su vlasti upozorile na novu vrstu kokaina koja pristiže u SAD, nakon prijavljenih slučajeva truljenja kože. U travnju 2011. godine ispostavilo se da je čak 82 posto zaplijenjenog kokaina u SAD-u kombinirano s Levasimolom. Iste rezultate pokazalo je istraživanje nedavno provedeno u Velikoj Britaniji.

Kokain koji je dosad pristizao u Britaniju nije bio miješan. Stigao bi britanskim dilerima koji bi ga onda miješali sa glukozom ili sodom bikarbonom. Sada su se stvari promijenile očito; kokain se miješa na izvorištu (najčešće Kolumbiji, Venezueli, Peru i Boliviji) i to sa lijekom koji je jeftin i uobičajen u Latinskoj Americi.

Jedna se žena prijavila u bolnicu s jakim lezijama kože za koje se uspostavilo da ih je zadobila uzimanjem kokaina i Levamisola a njen slučaj  promatran je u istraživanju koje je objavio časopis BMJ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije