JOE BIDEN

“Protiv Trumpa, u boj za demokraciju i dušu naše nacije”

26.04.2019.
u 21:45

Nadam se da ćeš biti dovoljno inteligentan da pobijediš u predizborima, poručio mu je Trump

Bivši američki potpredsjednik Joe Biden objavio je jučer svoju kandidaturu za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke. Iako je isto učinio popriličan broj članova te stranke, Biden je do sada najprominentniji političar koji se želi na izborima 2020. suprotstaviti Donaldu Trumpu. 

– Mi vodimo bitku za samu dušu naše nacije. Ako dopustimo Trumpu da u Bijeloj kući provede osam godina, on će iz temelja i nepovratno promijeniti karakter naše nacije. Ja ne mogu samo stajati i gledati kako se to događa. U opasnosti su naše temeljne vrijednosti, naša pozicija u svijetu, pa čak i naša demokracija – ukratko sve ono što Ameriku čini Amerikom.

Zbog svega toga objavljujem svoju kandidaturu za predsjednika SAD-a – kazao je Joe Biden u videoporuci objavljenoj na Twitteru. Ovo je treća njegova kandidatura nakon dvije neuspješne, 1988. i 2008. godine, kada ga je Barack Obama izabrao za svoga potpredsjedničkog kandidata.

Biden je već sada proglašen favoritom, osobom koja bi svojim političkim iskustvom i ugledom mogla mobilizirati one birače koji su u posljednje dvije i pol godine postali svjesni što Trump radi i u kojem pravcu vodi zemlju.

Iako je za ovaj izborni ciklus zainteresiran gotovo rekordan broj kandidata iz redova demokrata, nitko od njih do sada nije se profilirao kao favorit koji bi u studenome iduće godine doista mogao pobijediti Trumpa.

Zato ne čudi da je američki predsjednik reagirao na njegovu kandidaturu.

“Dobrodošao u utrku Uspavani Joe. Samo se nadam da ćeš imati dovoljno inteligencije, u što se dugo sumnja, da provedeš uspješnu kampanju za predizbore... Ako uspiješ, vidimo se na startnoj liniji”, napisao je Trump.

Biden ima 76 godina i, ako bude izabran, bit će najstariji izabrani predsjednik u povijesti. Iza sebe ne vuče negativnu političku „prtljagu“ iako je nedavno, nakon što se počelo govorkati da bi se on mogao kandidirati za predsjednika, nekoliko žena izašlo u javnost s pričama o tome kao je Biden narušio njihov osobni prostor.

Nisu tvrdile da ih je seksualno napastovao, a Biden je kazao kako doista pamti nekoliko slučajeva kada je svoje suradnice poljubio u obraz ili zagrlio u javnosti. Zaključio je da se društvene norme mijenjaju i da ono što je nekada bilo izraz zahvalnosti i naklonosti više nije prihvatljivo.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije