OGROMNE KOLONE

Prometni kaos na autocesti u Hrvatskoj: Niz prometnih nesreća, sletio helikopter, čovjek sjedi nasred A1!

Bruno Rukavina/HAK
29.05.2024.
u 18:12

U sudaru dva automobila u srijedu popodne na A1, nedaleko odmorišta Sitno, tri su osobe ozlijeđene, doznaje se u splitskoj policiji i KBC-u, a iz HAK-a su izvijestili da je zbog prometnih nesreća kolona na A1 bila duga i 10 kilometara.

Teška prometna nesreća u kojoj je došlo do prevrtanja jednog vozila i troje ozlijeđenih dogodila se na autocesti A1 u blizini odmorišta Draganić. Karlovačka policija potvrdila je za Večernji list kako su dojavu o nesreći dobili nešto nakon podneva, te da u ovom trenutku nije poznata težina ozljeda troje ozlijeđenih u prometnoj nesreći. Sve okolnosti ove nesreće trebao bi utvrditi očevid. Čitatelji nam javljaju kako je gužva krenula od Desinca. ''Prošlo je i više vozila hitne pomoći'', javili su nam čitatelji.

Zbog nesreće došlo je do poteškoća u prometu. "Prometna nesreća na autocesti A1 između 25+250 km i 24+000 km između čvora Jastrebarsko i čvora Karlovac, u smjeru Dubrovnika. Vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.", javljaju iz Hrvatskog autokluba, a najnovije informacije pokazuju kako je zbog ukupno dvije prometne nesreće gužva dugačka ukupno 10 kilometra. 

Još jedna prometna nesreća desila se nešto južnije na autocesti A1 u blizini odmorišta Sitno. U sudaru su sudjelovala dva vozila, a više osoba je ozlijeđeno. Prema policijskom izvješću, dionica autoceste A1 u smjeru Splita zatvorena je od Vrpolja do Prgometa, dok se u smjeru Zagreba prometuje uz ograničenje brzine. Na mjestu događaja policija će obaviti očevid.

Iz Hrvatskog autokluba (HAK) izvijestili su da su prema zadnjim informacijama tri osobe ozlijeđene. Dvije osobe su zbrinute od strane hitne medicinske pomoći (HMP) i prevezene u bolnicu, dok je jedna osoba prevezena helikopterom HMP-a. S obzirom na predstojeći produženi vikend i povećan promet na autocestama, HAK apelira na sve vozače da prilagode svoju vožnju uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, stoga je odgovorna vožnja ključna za sigurnost na cestama.

Prema posljednjim podacima HAK-a, objavljenima oko 16.30 sati, na izlazu s autoceste na čvoru Vrpolje kolona je oko 2 kilometra. Kod odmorišta Desinec kolona je oko 3 kilometra, kao i između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika.

Osim prometnih nesreći, još jedan prometni kaos izazvao je i čovjek koji sjedi nasred A1. Na čvoru Jastrebarsko na kolniku u smjeru Dubrovnika pješak sjedi na cesti, piše 24sata. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije