prvi službeni posjet

Princ William u posjetu Bliskom istoku ovog ljeta

01.03.2018.
u 16:27

Unuk britanske kraljice Elizabeth, princ William, posjetit će Izrael i Palestinske teritorije ovog ljeta, objavio je u četvrtak njegov ured, u prvoj službenoj posjeti toj regiji visokog člana britanske kraljevske obitelji. 

I Izraelci i Palestinci pozdravili su turneju, koja uključuje i Jordan, Williama, drugog u liniji naslijeđivanja na britanski tron, uime vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

- Pozdravljamo objavu princa Williama da dolazi u Izrael. To je povjesni posjet, prvi takve vrste, i on će biti dočekan ovdje s velikim entuzijazmom - navodi u priopćenjnu izraelski premijer Benjamin Netanyahu.

Ured palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa priopćio je da je to važan posjet "za koju se nadamo da će doprinijeti jačanju prijateljskih veza dva naroda".

Williamov ured nije objavio nikakve druge detalje, ali će on vjerojatno putovati sam jer njegova supruga u travnju treba roditi treće djete kraljevskog para.

Rođaci kraljice Elizabeth, vojvoda od Kenta i vojvoda od Gloucestera, posjetili su Izrael 1998. i 2007., dok je Williamov otac, princ Charles nazočio pokopu bivšeg izraelskog predsjednika Shimona Peresa 2016.

Nijedan visoki član britanske kraljevske obitelji nije, ipak, učinio državni posjet Palestinskim teritorijama ili Izraelu, koji obilježava 70. godišnjicu neovisnosti od britanske vladavine u ovoj godini.

- To je simboličan događaj, i čak i pored činjenice da princ nije politička osoba, oči cijelog svijeta bit će  usmjerene prema Bliskom istoku tijekom njegovog posjeta regiji - navodi YNet, izraelski portal s vijestima na hebrejskom jeziku, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije