Kensingtonska palača objavila

Princ William stiže u posjet Palestini 27. lipnja

26.05.2018.
u 14:37

Kensingtonska palača priopćila je da će Princ William, vojvoda od Cambridgea, posjetiti Ramallah 27. lipnja, u okviru turneje u tri bliskoistočne zemlje.

Službena turneja će početi 24. lipnja posjetom Jordanu, nakon čega slijedi posjeta Izraelu i Palestini, koja je u priopćenju nazvana „Okupiranim palestinskim teritorijama“, izvještava WAFA.

- Kao što je ranije najavljeno, Njegovo Visočanstvo vojvoda od Cambridgea će ovog ljeta posjetiti Jordan, Izrael i Okupirane palestinske teritorije. Posjet je na zahtjev Vlade Njenog Visočanstva, a jordanske, izraelske i palestinske vlasti pozdravljaju ovu posjetu – navedeno je u priopćenju Palače.

Ova prva ikada službena posjeta ovim zemljama jednog člana britanske kraljevske obitelji prvi put je najavljena 1. ožujka. Planirano je da počne u nedjelju, 24. lipnja, u Ammanu, u Jordanu.

U ponedjeljak će vojvoda od Cambridgea stići u Tel Aviv nakon posjete Jerashu u Jordanu.

Princ Willliam će zatim u srijedu posjetiti Ramallah i Jerusalem i zaključiti svoju posjetu u četvrtak odlaskom iz Jerusalema.

Palestinska Samouprava pozdravila je posjet kada je prvi put najavljena.

Članica izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) Hanan Ashrawi u priopćenju je tada kazala da „uime izvršnog odbora Palestinske oslobodilačke organizacije i plaestinskog naroda, mi želimo dobrodošlicu Njegovom visočanstvu vojvodi od Cambridgea čiji je posjet Palestini zakazana za ovo ljeto.“

- Princ William, koji je prihvatio poziv palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa, bit će dobrodošao gost, ne samo rukovodstva, već i palestinskog naroda koji će s njim moći podijeliti svoje priče iz prve ruke i povezati se na ljudskoj razini– dodala je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?