U ITALIJI

Prijeti joj zatvor: Muž tužio ženu jer mu ne kuha i ne čisti

posuđa
25.02.2016.
u 15:15

Muškarac (47) iz sela Sonnino u Italiji je svoju pet godina mlađu ženu prijavio policiji jer ga zanemaruje i zlostavlja na način da mu ne čisti i ne kuha dovoljno.

Karabinjeri su to shvatili vrlo ozbiljno, i umjesto da prijavu odbace, odnosno deklariraju kao obiteljsku svađu, oni su cijeli slučaj proslijedili sudu , što je "zanemareni" suprug jedva dočekao. Kazao je na sudu je kako njegove patnje traju dvije godine. Osim što gladan živi u neredu i ne sjeća se svog posljednjeg pristojnog obroka, rekao je i kako ga je žena povremeno znala izbaciti i iz spavaće sobe.

I sve bi to možda ostalo u domeni dobrog vica da policija i sud pomno ne proučavaju njegov slučaj od listopada prošle godine. Da stvar bude još nebuloznija, nesretnoj ženi prijeti između dvije i šest godina zatvora ako sud odluči kako se tu radi o zlostavljanju u obitelji, navodi 24sata.hr.

- To je slučaj koji izgleda kao da je došao iz 1950-ih, a ne iz zemlje u kojoj postoji ravnopravnost spolova - komentirala je sutkinja Mara Mattioli.

Talijanski mediji pisali su o još jednom slučaju neravnopravnosti spolova i suludoj presudi, piše 24sata.hr. Na sudu je završio muškarac od 65 godina koji je na poslu tri kolegice dirao ih po grudima, genitalijama, lupao ih po stražnjicama itd. Ali, za suca tu nije bilo ništa sporno pa je odbio okriviti ga seksualno uznemiravanje već je njegovo ponašanje okaraktezirao "razigranim", a ne pohotnim, piše The Telegraph .

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije