Kolinda Grabar-Kitarović

Presuda Karadžiću poruka zločincima i teroristima

Kolinda Grabar-Kitarovic
24.03.2016.
u 18:23

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u četvrtak da je presuda bivšem vođi bosanskih Srba Radovanu Karadžiću za zločine u ratu u BiH slaba utjeha žrtvama, ali je poruka današnjim zločincima i teroristima da neće proći nekažnjeno. 

"Iako je riječ o prvostupanjskoj presudi, ovime je međunarodna zajednica priznala kako se u Srebrenici dogodio genocid te kako su na području Republike Srpske, sedam općina i u Gradu Sarajevu udruženim zločinačkim pothvatom počinjeni najteži zločini s ciljem stvaranja homogenog srpskog prostora", rekla je predsjednica u priopćenju.

Grabar-Kitarović smatra da je to slaba utjeha obiteljima žrtava monstruoznih zločina, koji će ostati neizbrisiva mrlja kako u europskoj tako i u svjetskoj povijesti.

"Vjerujem da je ova presuda jasna poruka svima koji se i danas upuštaju u zločinačke pothvate protiv čovječnosti te međunarodni terorizam utemeljen na rasnoj i vjerskoj netrpeljivosti, kako neće proći nekažnjeno“, istaknula je predsjednica Hrvatske. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije