ODLAZAK

Preminuo fra Zvjezdan Linić

Fra Zvjezdan Linić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
07.12.2013.
u 10:22

Fra Zvjezdan proljetos je obolio od tumora na mozgu

U Samoboru je noćas preminuo fra Zvjezdan Linić, jedan od naših najpopularnijih i najpoznatijih franjevaca. Pogreb fra Zvjezdana Linića održat će se u srijedu na groblju u Samoboru.

Fra Zvjezdan proljetos je obolio od tumora na mozgu, koji nije bio operabilan, pa se liječnici nisu odlučili za operaciju, nego za kemoterapiju. Linić je liječenje dobro podnosio i dobro se nosio s bolešću sve do posljednjih dana, kada je bio uglavnom u bolesničkoj postelji. Ipak, gotovo do posljednjeg dana bio je na planiranim duhovnim obnovama, koje je zajedno s njim od proljeća počeo voditi fra Ivan Matić.

Da se fra Zvjezdan odlično nosio s teškom bolešću svjedočili su njegovi liječnici, a svakodnevno ga je u Taboru posjećivao njegov osobni liječnik dr. Slavko Lovasić. Brojni njegovi suradnici svakodnevno brinuli su za njega, a najviše njegova sestra Neda, koja je posljednjih mjeseci danonoćno bdjela uz svoga brata.

Kako doznajemo, tijelo fra Zvjezdana Linića bit će izloženo u kapelici Tabora danas od 10 sati.

- Ovo je njegova najveća duhovna obnova. Naime, stotine i tisuće ljudi mole za njega otkako se razbolio. I nikako ne prestaju. Završe jednu devetnicu pa započnu drugu – rekla nam je njegova sestra Neda za jednog od naših nedavnih susreta.

Fra Zvjezdan Linić utemeljio je Kuću susreta Tabor u Samoboru, koja je postala središte duhovnih obnova i seminara koje je on vodio. Kroz Tabor godišnje bi prolazilo oko 25.000 vjernika iz cijele Hrvatske.

Fra Zvjezdan Linić bio je i redoviti kolumnist Večernjeg lista posljednjih godina te autor i suradnik na mnogim projektima duhovnih izdanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?