Sheikh Hasina

Premijerka Bangladeša osvojila peti mandat

Sheikh Hasina
Foto: Wikipedia
07.01.2024.
u 19:58

Vladajuća Hasina Awami liga "osvojila je više od 50 posto mjesta", rekao je glasnogovornik Izbornog povjerenstva

Premijerka Bangladeša Sheikh Hasina ponovno je izabrana za peti mandat u nedjelju, priopćili su dužnosnici, nakon bojkota koji je predvodila oporbena stranka koju je označila kao "terorističku organizaciju".

Vladajuća Hasina Awami liga "osvojila je više od 50 posto mjesta", rekao je glasnogovornik Izbornog povjerenstva za AFP, a prebrojavanje je u tijeku.
 
Predsjedavala je vrtoglavim ekonomskim rastom u zemlji koja je bila opterećena siromaštvom, ali njena je vlada optužena za kršenje ljudskih prava i nemilosrdno gušenje oporbe.
 
Njena stranka nije se suočila s gotovo nikakvim učinkovitim suparnicima u mjestima za koja se natjecala, ali je izbjegla predlaganje kandidata u nekoliko izbornih jedinica, u nastojanju da izbjegne da se zakonodavno tijelo označi kao jednostranačka institucija.
 
Hasina je pozvala građane da pokažu vjeru u demokratski proces, ali izborni dužnosnici rekli su da su prva izvješća sugerirala slab odziv od nekih 40 posto.
 
- BNP je teroristička organizacija. Dajem sve od sebe da osiguram da se demokracija nastavi u ovoj zemlji - rekla je novinarima nakon što je glasovala.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?