LIDER G-7 GRUPE U SAMOIZOLACIJI

Prekinuo video konferenciju jer je morao okupati najmlađeg sina

Justin Tang/Press Association/PIXSELL
24.03.2020.
u 19:30

Tako Justin Trudeau dosad najbolje, vlastitim primjerom svjedoči kako je potrebno biti discipliniran u ovim izvanrednim okolnostima

Justin Trudeau kanadski premijer i vođa/lider G-7 zemalja ovaj  je tjedan donio velike odluke koje će možda jednoga dana ući u povijest: zatvorio je kopnenu granicu sa SAD-om za promet, uz iznimke transporta roba, te odobrio 83 milijardi dolara težak paket mjera za pomoć gospodarstvu, na federalnoj razini. Sve to u samoizolaciji u svojoj obiteljskoj kući u kanadskoj metropoli Ottawi, gdje se nalazi s troje male djece i suprugom oboljelom od koronavirusa.

 Sophie Trudeau testirana je pozitivna na virus prije 12 dana, nakon povratka iz Velike Britanije. Cijela je obitelj od tada u samoizolaciji dok supruga boravi u posebnom dijelu kuće, u potpunoj karanteni.  U “Rideu Cottage” rezidenciji premijera nema dadilja niti političkog osoblja. Kanadski premijer je potpuno sam sa svojom peteročlanom obitelji. Sa svijetom komunicira pomoću video konferencija i obraća se naciji iz dvorišta svoje kuće gdje televizijske ekipe imaju postavljene kamere za njegove redovite objave.

Kanadski Premijer i vođa G-7 grupe u samoizolaciji kaže da mu se žena osjeća bolje nakon sto je imala blaže simptome koronavirusa. Preostaje mu još tri dana samoizolacije, a onda ako bude testiran negativno na virus, moći  će ponovno u javnost. Tako dosad najbolje, vlastitim primjerom svjedoči kako je potrebno biti discipliniran u ovim izvanrednim okolnostima.

“Nemojte izlaziti iz domova ako apsolutno ne trebate, radite od kuće ako možete. Pustite djecu da trče po kući, stvari će se popraviti., “ poručio je Trudeau u jedno od svojih obraćanja ovih dana, priznajući da vrijeme krate gledajući dosta filmova. 

Justin Trudeau priznaje da je  situacija ponekad frustrirajuća, jer sam mora  pripremati hranu i brinuti o ukućanima. Svakog dana na stepenicama im dostave svježe namjernice i obično neke igračke, Lego Starwars ili slično za djecu kako bi bili preokupirani nečime. U Kanadi su škole zatvorene od proljetnih praznika, već više od 10 dana. Neki dan je jedan od njegovih najbližih suradnika morao prekinuti video konferenciju dok je Justin okupao najmlađeg sina, šestogodišnjaka Hadriana.

Fotografiju objavljenu na njegovom službenom tviteru, a kasnije u kanadskim medijima, snimila je 11-godišnja kćer Ella-Grace. Prikazuje kanadskog premijera pred kompjuterom, okruženim crtežima svoje djece. Najstariji sin Xavier je 12 godina i dosta pomaže u kući, najviše zabavljajući mlađeg brata. Premijerova djeca su zajedno s cijelom obitelji shvatili da moraju podijeliti sudbinu nacije i gotovo cijelog svijeta koji je u prisilnoj samoizolaciji.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?