američki kongres

Predsjednik suznih očiju slušao papu i najavio ostavku

U.S. Speaker of the House John Boehner (R-OH) discusses his resignation in a news conference at the U.S. Capitol in Washington, September 25, 2015. Boehner will step down and leave the House at the end of October after struggling with repeated rebellions
27.09.2015.
u 06:15

Predsjednik zastupničkog doma američkog Kongresa, John Boehner (65), najavio je ostavku nakon što je promislio o riječima koje je papa Franjo dan ranije izgovorio pred kongresnicima. – Papa nas je pozvao na jedinstvo i suglasje kako bismo djelovali produktivno prevladavanjem unutarnjih podjela – kazao je Boehner, prenosi portal Večernjeg lista BiH Vecernji.ba. Nakon jutarnje molitve, dan poslije papina govora u Kongresu, Boehner je najavio da će koncem listopada napustiti svoj položaj. Boehner, član Republikanske stranke, imao je suzne oči za vrijeme cijelog Franjina govora, kao i kasnije kad se papa, zajedno s njime, pojavio na balkonu kongresne zgrade i pozdravio prisutne. Republikanski konzervativci kritizirali su Boehnera da je previše popustljiv prema Bijeloj kući, a predsjednik Obama ga je optužio da je previše popuštao pritiscima iz svoje stranke. (st)

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?