Jakov Milatović

Predsjednik Crne Gore: Realno je da sva pregovaračka poglavlja zatvorimo do kraja 2026.

Jakov Milatović
MARKO DJURICA/REUTERS
05.12.2023.
u 19:26

Crna Gora je najdalje odmakla u pristupnim pregovorima sa Europskom unijom i uz nastavak reformi postoji realna mogućnost da sva pregovaračka poglavlja budu zatvorena do kraja 2026. godine, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Naime, crnogorski predsjednik razgovarao je s veleposlanicima zemalja članica Evropske unije povodom završetka španskog predsjedavanja Europskom unijom, prenosi RTCG.

On se sastao danas s veleposlanicom EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom i veleposlanikom Španjolske Raulom Bartolomeom Molinijem.

Milatović je diplomate upoznao s pozitivnim pomacima koje je Crna Gora napravila u prethodnom periodu.

„Crna Gora je dobila proeuropsku Vladu, a postizanjem konsenzusa političkih subjekata započet je proces imenovanja u pravosuđu, što je važan korak u oblasti vladavine prava“, kazao je Milatović poručivši kako je potrebno zaokružiti proces imenovanja u pravosuđu u najskorijem roku i nastaviti s provođenjem važnih reformi u poglavljima 23 i 24.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije