JAKOV MILATOVIĆ

Predsjednik Crne Gore dao ostavku na sve funkcije u Pokretu Evropa sad: Ne sviđa mu se način rada

24.02.2024.
u 18:30

Pokret Evropa sad! je bio i ostat će važan dio mene jer smo zajedno ispisivali povijest demokratskih promjena u zemlji, poručio je

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u stranci Pokret Evropa sad, čiji je bio zamjenik predsjednika.

Ovom odlukom Milatović je šokirao sve. Na mreži X je dao objašnjenje za svoju odluku.

- Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad!, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentiran dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive.

Istovremeno, obećali smo kako će kompetencije i osobni integritet predstavljati odlučujuće čimbenike pri zapošljavanju i napredovanju.

Također, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmiranju europskih vrijednosti - naveo je Milatović.

Dodao je kako je dosadašnji način rada suprotan obećanom i vrijednostima koje je, kako je naveo, imao na umu prilikom stvaranja Pokreta.

- Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu. Pokret Europa sad! je bio i ostat će važan dio mene jer smo zajedno ispisivali povijest demokratskih promjena u zemlji.

Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao Predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjerit ću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta - zaključio je Milatović.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?