stravično

Pred Turskom potonula barka, utopilo se šestero male djece

izbjeglice
08.12.2015.
u 16:22

Rekordan broj od 500.000 izbjeglica koji su pobjegli pred građanskim ratom u Siriji stiglo je ove godine najprije u Tursku, riskirajući potom živote da bi stigli do Grčke

Najmanje je šestero djece smrtno stradalo, a osam je odraslih osoba spašeno u utorak, nakon što se barka kojim su se prema Grčkoj prevozile izbjeglice prevrnula blizu zapadne obale Turske, izvijestili su lokalni mediji.

Opazivši signal za opasnost poslan u ponedjeljak u ponoć, članovi turske obalne straže pokrenuli su potragu, objavila je novinska agencija Dogan.

Anadolija izvješćuje da je obalna straža pronašla tijela šestero djece, među kojima i tijelo bebe te da su izbjeglice na plovilu Afganistanci. Još se ne zna koliko je ljudi bilo u brodiću.

Rekordan broj od 500.000 izbjeglica koji su pobjegli pred građanskim ratom u Siriji stiglo je ove godine najprije u Tursku, riskirajući potom živote da bi u trošnim brodicama i gumenjacima stigli do grčkih otoka, prve 'postaje' na putu prema bogatim zemljama Europske unije.

Po podacima Međunarodne organizacije za migraciju, na nesigurnim putovanjima po istočnoj mediteranskoj ruti život je izgubilo gotovo 600 ljudi.

Turska je s EU-om 29. studenoga postigla sporazum o akcijskom planu po kojemu će Turska od Europe dobiti financijsku pomoć u iznosu od 3,5 milijarde eura, a zauzvrat će pomoći u zaustavljanju izbjegličkog i migrantskog vala prema Europi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije