UŽAS NA ODMORU

PRED OČIMA MU UBILI DIJETE I SUPRUGU 'Pucali su u sve što se kreće'

ubij
19.03.2015.
u 13:50

Devetnaest osoba, 17 turista i dvoje Tunižana, ubijeno je, a više od 40 osoba ranjeno u masakru koji se u srijedu dogodio ispred Muzeja Bardo. Za napad koji je trajao oko četiri sata još nitko nije preuzeo odgovornost. Turisti koji su preživjeli masakr ispričali su da su pomahnitali napadači pucali u sve što se micalo te da su im pred očima poubijali članove obitelji.

Ispovijest muškarca iz Kolumbije koji je gledao kako mu pucaju u dijete i suprugu ledi krv u žilama, baš kao i Japanke koja je bila prisiljena gledati ranjenu i okrvavljenu kćer, a da ništa nije mogla poduzeti. Josep Lluis Cusido, gradonačelnik malog španjolskog grada Vallmoll, u Tunis je stigao sa suprugom u namjeri da zanimljivim putovanjem obilježe godišnjicu braka. Za njih sretni dani umalo se nisu pretvorili u tragediju. "Vidjeli smo grupu ljudi kako izlaze iz automobila i otvaraju vatru na sve što je bilo pred njima", ispričao je Španjolac.  "Nakon što su ušli u muzej, vidio sam njihova lica. Bili su desetak metara udaljeni od mene i pucali su na sve što se micalo", prisjetio se očevidac trenutaka užasa u krugu muzeja koji uvijek vrvi turistima. Kaže da su ga zaobišli meci krvnika koji su nosili maskirne odore jer se bio sakrio iza jednog stupa. U napadu je ranjena tridesetpetogodišnja Japanka Noriko Yuki i njena majka. "Bila sam se ćučnula i rukama prekrila glavu, ali pucali su na mene i pogodili me u uho, ruke i vrat", ispričala je nesretna žena u bolničkom krevetu. Pored nje je bila i njena majka koja je također ranjena u napadu. Dok nije došla policija i ubila napadače, nesretna žena je nepomično ležala u dvorištu muzeja. U jučerašnjem napadu ubijena su dva kolumbijska državljana, potvrdilo je ministarstvo vanjskih poslova u Bogoti. Nesretni Kolumbijac bio je prisiljen gledati kako mu pred očima ubijaju dijete i suprugu. Među žrtvama je i Javier Camelo iz Australije koji je na putovanje u Tunis otišao s roditeljima, kako bi proslavio netom dobivenu diplomu. Krstarenje Mediteranom bilo je kobno za Javiera, ali i za njegovu majku.  "Ne mogu vjerovati da smo prije samo nekoliko dana proslavili jedan od najvažnijih trenutaka u tvom životu i s puno optimizma pričali o budućnosti. Vremena nikad nije dovoljno, ali mi smo počašćeni što smo te poznavali i što smo s tobom dijeli životne trenutke", napisao je u oproštajnom postu na Facebooku Javierov kolega s fakulteta. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?