nakon održanih izbora

Poznata imena koja nisu uspjela izboriti novi mandat u Hrvatskom saboru

Hrvatski sabor
Patrik Macek/PIXSELL
21.04.2024.
u 20:48

U novom sazivu Hrvatskog sabora neće biti 60-ak zastupnika koji su bili u prošlom. Na izborima, naime, nisu uspjeli izboriti novi mandat. Među njima ima i poznatih imena.

Građani su rekli svoje i nekima zatvorili vrata sabornice te 60-ak starih zastupnika neće biti dio novog saziva. 

- Ovaj put bez povjerenja građana ostao je cijeli klub zastupnika Socijaldemokrata, koji nisu izborili ni jedan mandat. Tako sljedeće 4 godine u Hrvatskom saboru nećemo gledati Davora BernardićaDomagoja HajdukovićaFranka Vidovića, kao ni Davorka Vidovića, koji je još donedavno tvrdio kako udružena okupljena ljevica bez problema dobiva izbore, javlja HRT.

Vidović se pokazao lošim prognozerom, kao i Radimir Čačić, čije reformiste također više nećemo gledati u Saboru. Bez mandata ostala je i Natalija Martinčević

Iako je stranka Fokus uspjela ući u Sabor, ondje nećemo gledati njezina predsjednika Davora Nađija.

- Mi smo već kao koalicija od kad smo se osnovali govorili da je okupljanje potrebno, govorio je Nađi u veljači ove godine. 

Unatoč tomu nije uspio skupiti više od jednog mandata. Mjesta u novom sazivu Sabora nema ni za Karolinu Vidović Krišto, koja je prije 4 godine ušla na listi Domovinskog pokreta, nakon čega je osnovala svoju stranku.  

Ni predsjednica Radničke fronte Katarina Peović neće biti u saborskim klupama. Stranka Davora Dretara, Domovinski pokret, ostvarila je uspjeh na izborima, no ni njega sljedeće 4 godine neće biti u sabornici. Kao ni energičnog suverenista Željka Sačića.

- Nemojte se impresionirat nikakvim velikim propagandnim i sličnim akcijama, govorio je Sačić uoči izbora.

Čini se da ni birači nisu bili impresionirani. A još jedno lice koje nećemo gledati je dugogodišnja zastupnica nacionalnih manjina Lekaj Prljaskaj, koja je također završila saborsku karijeru, barem za sada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije