DRAMA U ZATONU

Požar kod Šibenika: Evakuira se stanovništvo, mještani u panici: 'Gore kuće, ne možemo ih spasiti"

požar zaton
Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell
1/2
13.07.2022.
u 18:25

Ugrožene su kuće, a mještani šalju apel za pomoć. Vatra još nije pod kontrolom gasitelja, a iz zraka pomažu i dva kanadera. Ipak vatra se ne zaustavlja i širi se na više fronti.

Požar koji je u srijedu oko 11 sati izbio u okolici Vodica, u Mrdakovici na Benkovačkoj cesti, proširio se prema Zatonu gdje je situacija dramatična, a u gašenju sudjeluje više od 100 vatrogasaca, doznaje se iz zatonskog DVD-a.

Na terenu je preko 100 vatrogasaca s 42 vozila, u gašenju sudjeluju i kanaderi, a sve otežava jak vjetar. Nekoliko kuća je, kako kažu mještani, zahvatila vatra, od dima se ne može disati, a vatrogasna vozila ne prestaju dolaziti.

Na terenu su i ekipe hitne pomoći, te policija. Najkritičnije je prema Raslini. U gašenju sudjeluju i kanaderi, a gašenje otežava jak vjetar. 

"Pakao je, ne znamo gdje ćemo prije. Kažu da i neke kuće gore tako da sad idemo vidjeti tamo", kratko je rekao Boris Dukić, zapovjednik zatonskog DVD-a.

 U tijeku je evakuacija stanovnika Rasline i Zatona morskim putem prema Bilicama. Uključili su se stanovnici s brzim gumenim brodovima. Na stranici Općine Bilice pozivaju stanovnike Bilica da prime ljude u kuće, javlja ŠibenikIN.

Vatra se širi na više fronti, a trenutno je najdramatičnije u Zatonu. Mještani od tamo šalju apele za pomoć svima da im dođu pomoći gasiti. "Kuće više ne možemo spasiti, molim vas pomozite svi, pokažite da ste uz nas", stiže poruka iz Zatona.

Veliki dim vidljiv je s autoceste na prostoru Slivnice i Posedarja. Potvrdili su nam to zadarski vatrogasci dodajući kako gori i kod Poličnika. 

- Molim vas pustite nas na miru jer skupljamo ljude - rekli su nam zadarski vatrogasci potvrđujući više požara u zadarskom zaleđu. 

 Prema zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika, a zbog velikog požara u Šibensko-kninskoj županiji, u pripravnost su stavljene vatrogasne snage iz Ličko-senjske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije, navodi Hrvatska vatrogasna zajednica.

- U mjestu Raslina pored Zatona stanje je posebno teško. Naime, vjetar nosi vatru u tom smjeru. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije