Anketa:

Potpora Trumpu raste, gotovo je izjednačen s Clinton

Donald Trump
11.05.2016.
u 19:05

Potpora Donaldu Trumpu porasla je i sad je gotovo izjednačen s Hillary Clinton među američkim glasačima, u drastičnom zaokretu nakon što je postao očekivani republikanski predsjednički kandidat, pokazuju rezultati ankete Reuters/Ipsos objavljene u srijedu.   

Ti bi rezultati mogli signalizirati tijesnu borbu između dva vjerojatna suparnika za Bijelu kuću dok se Amerikanci odlučuju o nasljedniku predsjednika Baracka Obame na izborima koji će se održati 8. studenoga.

U najnovijem istraživanju, 41 posto Amerikanaca koji će vjerojatno glasati podržalo je Clinton, demokratsku kandidatkinju, a 40 posto podržalo je Trumpa, dok je 19 posto bilo neodlučno, pokazuje to online anketa u kojoj je sudjelovalo 1289 osoba a provedena je između petka i utorka.

Anketa je imala statističku pogrešku od oko 3 posto.

Rezultati odražavaju veliki porast potpore Trumpu nakon što je porazio teksaškog senatora Teda Cruza i guvernera iz Ohaja Johna Kasicha i ostao jedini republikanac u utrci za Bijelu kuću.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije