Nevrijeme

Potop u Hrvatskoj, tuča 'izrešetala' Split i Pašman

Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
17.09.2017.
u 12:27

Obilna kiša, koja stvara probleme u Hrvatskoj, ne prestaje padati, a tuča je u nedjelju ujutro pogodila Pašman, a nešto prije 11 sati jaka tuča padala je i u Splitu.

Tek se sredinom dana i popodne očekuje prestanak oborina i djelomično razvedravanje, no još su mogući pljuskovi, piše 24sata.hr.  

Očekuje se vodeni val rijeke Save. 

Nakon središnje Dalmacije, obilne kiše preplavile su i velik dio Primorja i Istre. Za sjeverni Jadran te gorsku Hrvatsku na snazi narančasto upozorenje Meteoalarma. Više od 100 litara po četvornom metru palo je u Crikvenici, Selcu i Novom Vinodolskom, a oborine nisu zaobišle ni otok Krk kao ni istarski Labin i Muntrilj. 

Prema neslužbenim podacima, sinoć su u Crikvenici pale 183 litre po četvornom metru, a tijekom protekla 24 sata u Krku 94 litre i u Delnicama 65.

Tako se u Crikvenici izlio iz korita potok Dubračina te poplavio okolno područje. Pod vodom je cijelo glavno gradsko parkiralište uz more, kao i drugi dijelovi najužeg centra.

Voda je prodrla i u gradsku sportsku dvoranu te osnovnu školu te vatrogasci crpe vodu uz tih objekata. Poplavljene su i neke privatne kuće, doznaje se od vatrogasaca. Tijekom jutra obavili su četrdesetak intervencija.

U Novom Vinodolskom je zbog velike količine vode zatvorena cesta Bribir-Novi Vinodolski u zoni trgovačkih centara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?