ministar obrane Ben Wallace

Poruka iz V. Britanije: 'Ukrajina doživljava zamah, no Moskva je daleko od odustajanja'

ukrajina
VALENTYN OGIRENKO/REUTERS
13.11.2022.
u 18:55

'Ukrajina ima zamah ... Nije to veliki zamah, no ipak, stvari idu u korist Ukrajinaca', rekao je Wallace prije nego što je upozorio da ne bi bilo mudro shvatiti rusko povlačenje iz Hersona kao završetak rata.

'Ukrajina doživljava zamah u svom ratu protiv Rusije, no Moskva je daleko od odustajanja', rekao je britanski ministar obrane Ben Wallace u nedjelju kada su Rusi objavili da su ostvarili manji uspjeh u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine, prenose agencije. 

'Ukrajina ima zamah ... Nije to veliki zamah, no ipak, stvari idu u korist Ukrajinaca', rekao je Wallace za Times Radio prije nego što je upozorio da ne bi bilo mudro shvatiti rusko povlačenje iz Hersona kao završetak rata. 

'Nitko ne podcjenjuje Rusiju. Rusija je daleko od odustajanja', dodao je Wallace, kako prenosi agencija Reuters.  

U nedjelju je ruska strana objavila da su ostvarili manju pobjedu u području Donecka. Ruski vojnici osvojili su selo Majorsk u blizini grada Gorlivke, rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov, prenosi njemačka agencija dpa.

Ukrajina još uvijek nije objavila informacije koje bi poduprle tu tvrdnju. Međutim, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u svom obraćanju videovezom u subotu navečer primijetio osobito žestoke ruske napade u Donjecku. "Ondje je čisti pakao", kazao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?