ŠIRE SE GRADOM

Popularni europski grad ima najezdu krvopija, ljudi su u strahu: 'Nitko nije siguran'

deratizacija
Foto: Reuters
02.10.2023.
u 18:10

Zbog najezde stjenica ministar prometa Clément Beaune objavio je kako će idućeg tjedna sazvati sastanak s prijevoznicima javnog prijevoza kako bi se uvele mjere koje bi riješile taj problem i ''umiriti i zaštititi putnike'',

Paris, glavni grad Francuske, već je neko vrijeme na udaru ogromnih količina stjenica u javnim gradskim prijevozima, što je izazvalo i velike rasprave među političarima uslijed predstojećih Olimpijskih igara. Putnici su objavili snimke koje navodno prikazuju pariški metro koji je prepun ovih krvopija, a brojni se sada i boje sjediti te radije stoje za vrijeme vožnje.

 

 

Zbog najezde stjenica ministar prometa Clément Beaune objavio je kako će idućeg tjedna sazvati sastanak s prijevoznicima javnog prijevoza kako bi se uvele mjere koje bi riješile taj problem i ''umiriti i zaštititi putnike'', prenosi The Guardian. 

- Nitko nije siguran. Možete ih dobiti bilo gdje i vratiti ih kući, a već će biti prekasno dok shvatite da ih imate u svom domu - komentirao je zamjenik gradonačelnika Pariza Emmanuel Grégoire. Osim toga, spomenuo je i kako privatne tvrtke posljednjih tjedana imaju povećan broj upita građana koji traže pomoć u rješavanju stjenica u svojim domovima. 

- Kad je netko suočen s tim, to je pakao - komentirao je zamjenik gradonačelnika te kazao kako je situacija još gora za kućanstva s niskim prihodima koja si ne mogu priuštiti fumigaciju. 

Inače, stjenice su posljednjih desetljeća sve više prisutne u kućanstvima, a veliki problem je i što su postale otpornije na kemijske tretmane. Mogu biti prisutni u madracima, ali i u osjeći i prtljazi iz kojih izlaze kako bi se hranili ljudskom krvlju.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije