idu u pravom smjeru

Pompeo: Sjevernokorejsko izaslanstvo uručit će Trumpu pismo Kim Jong-una

01.06.2018.
u 17:05

Vodeći savjetnik sjevernokorejskog čelnika Kim Jong-una danas je otputovao za Washington gdje će uručiti pismo sjevernokorejskog lidera američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, priopćio je američki državni tajnik Mike Pompeo nakon što je izvjestio o "dobrom napretku" u razgovorima između dviju strana o održavanju sumita o denuklearizaciji Korejskog poluotoka.

- Uvjeren sam da se krećemo u pravom smjeru. Naše dvije zemlje suočavaju se s ključnim trenutkom u našim odnosima, i bilo bi tragično da se propusti ovakva prilika - izjavio je Pompeo na konfererenciji za novinare u New Yorku nakon sastanka s čelnikom sjevernokorejskog izaslanstva Kim Jong Cholom.

On nije potvrdio da će se sumit definitvno održati u Singapuru 12. lipnja i nije mogao priopćiti hoće li donijeti bilo kakva odluka nakon što Trump pročita Kimovo pismo. Njegovi komentari, ipak, predstavljaju najpozitivniju reakciju jednog visokog američkog dužnosnika otkako je Trump naglo otkazao sumit prošli tjedan nakon ratobornih izjava iz Sjeverne Koreje.

Dvije zemlje, u nadi da će organizirati prvi sumit SAD-a i Sjeverne Koreje nakon šest desetljeća neprijateljstava, također su podržale pregovore u Singapuru i u demilitariziranoj zoni između dviju Koreja.

Trump je u četvrtak izjavio novinarima: "Mi surađujemo veoma dobro sa Sjevernom Korejom".

Dodao je da bi se čak mogao organizirati drugi ili treći sumit sa Sjevernom Korejom, prenosi agencija AP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije