Američki državni tajnik

Pompeo kaže da nastavlja pregovore sa Sjevernom Korejom

19.04.2019.
u 18:04

Američki državni tajnik Mike Pompeo rekao je kako će američka diplomacija nastaviti djelovati u cilju denuklearizacije Sjeverne Koreje, dan nakon što je sjevernokorejski dužnosnik rekao da njegova zemlja više ne želi da u pregovorima sudjeluje Pompeo.

"Ništa se nije promijenilo. Nastavit ćemo s pregovorima, još sam na čelu tima. Predsjednik Trump je naravno na čelu cjelokupne diplomacije, no tim će biti moj", rekao je Pompeo novinarima u Washingtonu.

Poručio je kako će američki diplomati nastaviti djelovati u cilju postizanja denuklearizacije Sjeverne Koreje, na koju se, kako kaže, sjevernokorejski vođa Kim Jong Un obvezao prošlog lipnja.

Državni mediji u četvrtak su objavili kako Sjeverna Koreja ne želi više da Pompeo sudjeluje u nuklearnim pregovorima, te želi nekoga tko je "pažljiviji i zreliji u komunikaciji".

"Bojim se da će atmosfera biti loša i da će razgovori ponovno zaglibiti ako Pompeo nastavi sudjelovati u raspravama", rekao je Kwon Jong Gun, viši dužnosnik u sjevernokorejskom ministarstvu vanjskih poslova, a prenijela KCNA.

"Posljedično, u slučaju mogućeg nastavka dijaloga sa SAD-om, nadam se da naš kolega neće biti Pompeo.. već osoba koja će biti pažljivija i zrelija u komunikaciji s nama".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije