Gabrijela Žalac

Politikantske priče ne trebaju dovoditi u pitanje izgradnju Pelješkog mosta

Pelješki most
14.08.2017.
u 15:40

Hrvatska ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac odbacila je u ponedjeljak u Jelsi mogućnost da izgradnja Pelješkog mosta, strateškog hrvatskog projekta, kojeg je odobrila Europska komisija, bude dovedena u pitanje, a posebice nakon studije i svega što je preduvjet da bi EU odobrila financiranje tog projekta.

Na novinarske upite vezano za izjave nekih političara u BiH koji ne odobravaju gradnju Pelješkog mosta dok se ne definira pomorska granica dviju država, ministrica Žalac rekla je kako misli da je to vezano više za izbore koji predstoje u BiH.

"Mislim da nema govora o tome da projekt Pelješkog mosta, kojeg je odobrila Europska komisija nakon svih konzultacija s našim susjedima, uopće se dovede u pitanje", izjavila je Žalac u Jelsi na Hvaru, prenosi Fena.

Dodala je kako smatra da "ne postoji nikakav prijepor između dvije države, Hrvatske i BiH, a posebice nakon odobravanja i studija i svega onoga što je bilo nužno kao preduvjet da bi Europska komisija odobrila financiranje tog projekta."

Naglasila je da "sve ide svojim tijekom kako smo i pregovarali svih ovih godina. Mislim kako sitne politikantske priče ne trebaju uopće dovoditi u pitanje niti odnose dviju država a kamoli dovoditi u pitanje ovako veliki projekt," poručila je Žalac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?