Obilježavanje godišnjice smrti Nemcova:

Policija privela osobu koja je nosila masku s likom Putina

maska
27.02.2016.
u 20:06

Tijekom obilježavanja prve godišnjice ubojstva istaknutog opozicionara i bivšeg zamjenika premijera Rusije Borisa Nemcova, koji je ubijen na današnji dan prošle godine, privedena je osoba koja je preko lica nosila masku s likom ruskog predsjednika Vladimira Putina, javlja Anadolu Agency (AA). 

Obilježavanju godišnjice prisustvovale su tisuće ljudi na ulicama Moskve, a događaj su pratile brojne snage sigurnosti. Spomenuta osoba privedena je pod izgovorom da je nosila "neovlašteni transparent". 

Okupljeni su u rukama nosili zastave, transparente i fotografije Nemcova.

Aktivistkinja Anna Gaskarova tražila je da se rasvijetli ubojstvo Nemcova. Nakon šetnje, na mostu na kojem je Nemcov ubijen, položeno je cvijeće.

Neidentificirana grupa napadača ubila ga je iz vatrenog oružja 27. veljače , u 23.40 sati, u neposrednoj blizini Kremlja. U Nemcova je ispaljeno najmanje sedam ili osam metaka dok je šetao mostom s poznanicom koja je stigla iz Kijeva. Njemu je prišao automobil iz koga je ispaljeno nekoliko metaka od kojih su četiri pogodila Nemcova u leđa. S njim se nalazila 23-godišnja manekenka Ana Duricka iz Kijeva. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije