Penjao se po zidu:

Pokušao je ući u Buckinghamsku palaču

Penjao se po zidu
19.05.2016.
u 15:33

Britanska je policija uhitila 41-ogodišnjeg muškarca koji se pokušao uzverati uz zid Buckinghamske palače, rezidencije kraljice Elizabete II u Londonu, objavljeno je u četvrtak. 

Inicident se dogodio u srijedu navečer, a nesuđeni uljez uhićen je sedam minuta pošto je policija dobila dojavu, priopćio je Scotland Yard.

Zapovjednik kraljevske straže pri Scotland Yardu Adrian Usher iskazao je zadovoljstvo sigurnosnim mjerama, prenosi 24sata.hr

Pokušaji upada u Buckinghamsku palaču i nisu tako rijetki. Najpoznatiji i najdramatičniji zbio se 1982. kada se Micheal Fagan, nezaposleni soboslikar kojeg je netom ostavila žena, neopažen uspio probiti sve do kraljičine spavaće sobe oko sedam sati ujutro. Kraljica se probudila i hladnokrvno razgovarala s uljezom desetak minuta dok nije stigla policija.

Od tada upade u palaču pokušavali su psihijatrijski pacijenti, antinuklearni aktivisti, obični lopovi i jedan zagovornik prava očeva odjeven u Batmana. Ali nitko nije stigao daleko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?