Poseban sustav

Pojačane mjere sigurnosti u zatvoru zbog Alekseja Navaljnog

06.04.2021.
u 15:18

Rusija je pojačala mjere sigurnosti u zatvoru u kome je smješten opozicionar Aleksej Navaljni dok se njegove pristalice pripremaju za proteste na kojima će tražiti od vlasti da mu osiguraju odgovarajuću medicinsku njegu.

Navaljni (44) je najavio prošli tjedan štrajk glađu usljed odbijanja zatvorskih vlasti da mu pruže odgovarajuću njegu zbog bolova u leđima i nozi. Grupa njegovih pristalica najavila je da će prosvjedovati ispred zatvora u mjestu Pokrov, 100 kilometara istočno od Moskve, dok mu vlasti ne osiguraju liječnika po njegovom izboru.

Zatvorske vlasti priopćile su da je stanje ruskog opozicionara zadovoljavajuće i da mu je pružena odgovarajuća medicinska njega. Međutim, pristalice Navaljnog kažu da on teško kašlje i da su tri zatvorenika sa istog odjeljenja prebačena u bolnicu zbog tuberkoloze.

Policija je jutros postavila improvizovani kontrolni punkt ispred zatvorske kapije i blokirala ulaz na 100 metara ispred. Zatvoren je i parking za sve osim za osoblje zatvora, a provjeravaju se isprave novinara i svih zatvorskih radnika.

- Zatvor je sada pod posebnim sigurnosnim sustavom - rekla je glasnogovornica  policije Reutersu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije